Què és?

La ciutat de Montcada i Reixac és coneguda popularment per la quantitat de vies de tren, carreteres i autopistes que la travessen. El projecte 2019, Any de la Literatura Infantil i Juvenil a Montcada i Reixac i, especialment la Fira del Llibre Infantil i Juvenil , volen transformar aquesta visió i posicionar la ciutat com a eix cultural i integrador.

Objectius

  1. Posicionar Montcada i Reixac com a eix cultural al Vallès Occidental en l’àmbit de la literatura infantil i juvenil.
  2. Atraure el públic familiar i els professionals dels àmbits de la literatura, l’educació i les biblioteques gràcies a una oferta cultural especialitzada i de qualitat.
  3. Cohesionar el municipi a través de la cultura.

Públics

Distingim dos tipus de públics a qui s’adreça la proposta:

  • El públic general: famílies, infants, joves i adults. Hem de transcendir la idea que “la literatura infantil i juvenil” és exclusivament per als infants i els joves perquè la literatura no té edat i tots en podem gaudir, aprendre’n i fer lectures particulars segons el nostre bagatge personal, professional i lector.
  • Els professionals relacionats amb la lectura, literatura infantil i juvenil i l’educació: mestres, animadors, bibliotecaris, educadors, il·lustradors, escriptors, etc.