Jornada professional

La jornada professional «Noves narratives il·lustrades: el camí entre l’àlbum i els llibres il·lustrats de no-ficció» és un conjunt de conferències per reflexionar sobre l’evolució dels àlbums i llibres il·lustrats per a infants.

Il. Noemí Villamuza

Actualment, ens trobem en un moment editorial i creatiu en què la il·lustració ha traspassat la barrera de la ficció i s’ha introduït en un àmbit que no li era propi: la no-ficció. Els il·lustradors de l’àmbit de la ficció, acostumats a crear narracions amb les seves imatges, han començat a explorar els llibres de coneixements i a proposar només maneres de narrar la realitat. La frontera entre l’àlbum i el llibre de coneixements il·lustrat s’ha començat a esborrar i comença a ser habitual confondre un gènere amb l’altre. Quins són els límits de l’àlbum? Què és ficció i què són coneixements? Quines aportacions estan fent els il·lustradors? Com afronta el lector aquestes noves narratives? Què ha de conèixer el professional per poder fer una bona mediació? Aquests són alguns dels interrogants que serveixen de punt de partida per a la jornada i que intentarem resoldre amb l’aportació dels experts convidats.

Objectius

  • Prendre consciència de les noves narratives en l’àmbit de la no-ficció.
  • Esclarir els límits entre l’àlbum i els llibres de coneixements.
  • Comprendre el paper dels il·lustradors en la creació d’un relat narratiu dins dels àmbits de la ficció i dels coneixements.
  • Conèixer les noves tendències del llibre il·lustrat de no-ficció a nivell nacional i internacional.
  • Aprofundir en el funcionament i la tipologia dels llibres il·lustrats de no-ficció per a la mediació lectora.

Públic

La jornada professional està adreçada a professionals que fan de mediadors entre llibres, infants i joves: bibliotecaris, educadors, autors, narradors, etc. També està oberta a totes aquelles persones interessades en el món del llibre infantil.

Preu

La jornada professional és gratuïta però cal reservar plaça a través de la inscripció ja que l’aforament és limitat.

Lloc

La jornada es celebrarà a l’Auditori Municipal situat a la Plaça de l’Església 12, de Montcada i Reixac

Més informació

Consulteu: