El Cicle d’impuls a les biblioteques escolars ja està en marxa!

Dimarts 1 d’octubre va arrencar el Cicle d’impuls a les biblioteques escolars organitzat per les Biblioteques de Montcada i Reixac i el Centre de Recursos Pedagògics de Montcada, que s’emmarca dins de l’Any de la Literatura Infantil i Juvenil.

El cicle té l’objectiu de contribuir a la millora de les biblioteques dels nostres centres escolars i compta amb professionals de primer nivell, especialistes en aquest àmbit.

La primera sessió va anar a càrrec de Sònia Fernández, directora de la Biblioteca Infantil i Juvenil Can Butjosa, que ens va parlar del Pla de Lectura que la biblioteca ofereix a les escoles de Parets del Vallès des de fa 26 anys.

“Hi ha moltes explicacions útils sobre per què molts nens (de totes les edats) ja no llegeixen, o els costa sentir-se interpel·lats per allò que llegeixen. L’Era de la Informació posa l’èmfasi en la pantalla – cinema, televisió i ordinador personal – i el llibre electrònic comença a ser una alternativa al llibre imprès. Fins i tot els meus estudiants de Yale, on he fet classe durant gairebé mig segle, estan tan dotats com els seus predecessors, però han llegit menys. Els obstacles a la lectura són, fins a cert punt, simplement una qüestió de modes, o d’exemples inadequats que els pares han donat als fills. La qüestió pràctica continua sent què es llegeix, una diferència que fa que tot sigui diferent.”

BLOOM, Harold. Contes i poemes per a nens extraordinàriament intel·ligents de totes les edats. Barcelona: Empúries, 2003. ISBN: 84-7596-984-4
Sònia Fernández

La xerrada va ser molt enriquidora i de ben segur va ser inspiradora per als mestres i bibliotecaris assistents. Si us la vau perdre, podeu descarregar tots els materials i repassar-los a casa.

Ens veiem el dia 5 de novembre amb un convidat de luxe: en Jaume Centelles!

“Sóc prou antiquat i romàntic per creure que molts infants si es donen les circumstàncies adequades, són lectors innats fins que els mitjans de comunicació destrueixen aquest instint. La tirania de la pantalla amenaça qualsevol ordre en què el valor literari o la saviesa humana poden ser preferibles al flux constant d’informació.”

BLOOM, Harold. Contes i poemes per a nens extraordinàriament intel·ligents de totes les edats. Barcelona: Empúries, 2003. ISBN: 84-7596-984-4

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *