Conferenciants

Sònia Fernández

Llicenciada en Pedagogia, especialista en literatura infantil i juvenil i auxiliar de biblioteca. Des de fa més de 25 anys treballa a la Biblioteca Infantil i Juvenil Can Butjosa i actualment n’és la directora. És la responsable del Pla de Lectura a les escoles de Parets del Vallès, un projecte de promoció de la lectura lliure amb més de 25 anys de trajectòria. Contacontes professional i amant de la rondallística i la literatura de tradició oral.

Jaume Centelles

Mestre. Ha treballat durant 40 anys a l’Escola Sant Josep – El Pi de l’Hospitalet fent diverses tasques, especialment a l’educació infantil i com a responsable de la biblioteca escolar. Col·labora habitualment amb les revistes Guix (sèrie Viure la lectura) i Mi biblioteca. Participa al grup de treball “Passió per la lectura” adscrit a l’Associació de Mestres Rosa Sensat, i com a coordinador a diferents municipis que formen part del projecte Municipi Lector del Consell Català del Llibre Infantil i Juvenil (ClijCAT). Moltes de les coses que va fent i altres reflexions sobre la lectura, les podeu trobar al seu blog La invitació a la lectura (www.jaumecentelles.cat).

Júlia Baena

Tècnica superior en Disseny Gràfic i diplomada en Biblioteconomia i Documentació. Especialista en literatura juvenil i biblioteques escolars, coordina el Grup de Treball de Biblioteques Escolars del Col·legi Oficial de Bibliotecaris-Documentalistes de Catalunya. Va treballar a la Biblioteca Infantil i Juvenil Can Butjosa i, actualment, és coordinadora de les biblioteques escolars de Cornellà, imparteix cursos de literatura juvenil i es formadora del programa LÈCXIT de la Fundació Bufill.

Marta Roig

Diplomada en Biblioteconomia i Documentació i màster en Biblioteques Escolars i Promoció de la Lectura. Actualment és secretària del Consell Català del Llibre Infantil i Juvenil (ClijCAT). En la seva trajectòria professional, ha treballat i treballa per facilitar l’existència d’espais afectius que acostin la lectura a l’ànima dels infants. Amb aquest objectiu imagina, crea i coordina projectes, forma i assessora biblioteques, escoles i famílies, empreses i entitats i realitza activitats familiars. Forma part del grup de treball Bib Botó i de la Xarxa de Laboratoris de Lectura.

Marta Cava

Diplomada en Biblioteconomia i Documentació. Treballa de bibliotecària escolar a l’INS Mediterrània, a Barcelona, i com a bibliotecària a la biblioteca de l’Associació de Mestres Rosa Sensat. 

Carlos Ortiz

Bibliotecari escolar diplomat en Biblioteconomia i Documentació. És expert en el disseny, la planificació i la gestió de serveis bibliotecaris escolars, activitats i plans de promoció i dinamització de la lectura, competència mediàtica i informacional, i emocional. Durant 10 anys ha treballat a l’Institut Menéndez y Pelayo i actualment treball a l’Institut Príncep de Girona, a Barcelona, com a bibliotecari.

Gisela Ruiz

Bibliotecària especialista en literatura infantil i juvenil. Diplomada en Biblioteconomia i Documentació, llicenciada en Medicina, Documentació i màster en Biblioteques escolars i Promoció de la lectura. Dirigeix la Biblioteca Elisenda de Montcada i coordina la Xarxa de Biblioteques Municipals de la ciutat. Va exercir de professora associada a la Facultat de Biblioteconomia i Documentació de la Universitat de Barcelona (2005-2014) i va col·laborar amb la Universitat Oberta de Catalunya (2012-2014) i la Universitat Pompeu Fabra (2006-2017). Durant 6 anys va treballar a la Biblioteca Infantil i Juvenil Can Butjosa com a bibliotecària i directora. Va fer una estada de 8 mesos a la New York Public Library, la Brooklyn Public Library i la Queens Library per investigar com atraure els joves a les biblioteques públiques. Condueix Signatura 020 a Ràdio Montcada, sobre biblioteques, lectura i cultura.

Més informació

Consulteu: