Conferenciants

Martin Salisbury

Martin Salisbury

Professor d’il·lustració, director del màster Children’s Book Illustration de l’Anglia Ruskin University (Londres), i director del Center for Children’s Books Studies (Faculty of Arts, Humanities and Social Sciences, Cambridge School of Art). Va estudiar il·lustració al Maidstone College of Art (ara part de la University of the Creatives Arts) a la dècada dels 70. Ha treballat com a il·lustrador i pintor des d’aleshores, i ha publicat llibres amb les principals editorials del Regne Unit. També ha realitzat dissenys per al sector de la publicitat, la televisió i les revistes. En els últims anys el seu treball s’ha centrat principalment en l’àrea de la il·lustració de llibres per a infants, de la pintura i de la recerca en l’àmbit del dibuix i la il·lustració. Alguns dels seus llibres més coneguts són: Children’s Picturebooks: The Art of Visual Storytelling, Play Pen: New Children’s Books Illustration i Illustrating Children’s Books. Actualment els seus estudis se centren en les narratives visuals en els llibres il·lustrats de no-ficció.

Teresa Duran

Teresa Duran

Escriptora, il·lustradora, traductora, crítica literària i especialista en l’àmbit del llibre infantil i juvenil. Diplomada en Disseny Gràfic, llicenciada en Filosofia i Ciències de l’Educació i doctora en Pedagogia. Ha treballat de docent i investigadora al Departament d’Educació Visual i Plàstica de Formació del Professorat de la Universitat de Barcelona, i ha sigut professora de l’Escola del Disseny Elisava. Ha escrit més de 100 llibres per a infants i joves, entre els quals destaquen Joanot de Rocacorba (1983), A les fosques (1989) o la col·lecció Popof i Kokatasca. També ha comissariat diverses exposicions i ha escrit guions per ràdio, televisió i teatre. Col·labora habitualment en diferents publicacions infantils, pedagògiques de divulgació i especialitzades, com Faristol, Cavall Fort, Tretzevents, El Tatano, CLIJ, Delibros, Catalan Writing, Bulletin du Centre de Recherche et Investigation de Litterature de Jeunesse, La Révue des Livres pour enfants o Liber. Ha rebut diversos premis com a autora i docent entre els quals destaquen el Premi Josep M. Folch i Torres (1982), el Premi de Literatura Catalana de la Generalitat de Catalunya d’obra de creació per a públic juvenil (1984), el Premi Òmnium Cultural de Ràdio (1984), el Premi Crítica Serra d’Or de Literatura Infantil i Juvenil (1995, 1997, 2003), la menció d’honor de l’IBBY Internacional (1999, 2000-2001), el Premi Llibreter (2001), el Premi Aurora Díaz-Plaja (2003) i el Premi de Pedagogia de la Fundació Enciclopèdia Catalana. L’any 2007 va ser guardonada amb la Creu de Sant Jordi.

Ana G. Lartitegui

Ana G. Lartitegui

Il·lustradora de llibres per a infants i investigadora en l’àmbit de la literatura infantil i juvenil. Coordina el grup d’estudi Círculo Hexágono, la publicació de la col·lecció Cuadernos hexágono i la revista Fuera [de] Margen a Pantalia Publicaciones. Entre les seves obres destaquen No se lo digas a nadie (2003), o les publicades conjuntament amb l’escriptor Sergio Laira, com El ciempiés metepatas (1993), que va rebre la Menció d’Honor del Premio Iberoamericano de Ilustración l’any 1994, El charco del príncipe Andreas (1996), que va formar part de la Llista d’Honor dels Premis CEEI d’il·lustració l’any 1996, o La carta de la señora González (2000), que va rebre el premi al millor llibre de la Feria Internacional de LiJ de México l’any 2000. Col·labora amb diverses editorials com SM, Edelvives, Everest, Anaya, Edebé, Santillana, Imaginarium, Scott Foresman (Chicago) y Fondo de Cultura Económica (Mèxic). També dissenya i organitza activitats relacionades amb la literatura infantil i juvenil i ha comissariat diverses exposicions a l’Argó. Durant els anys 2000-2001 va ser presidenta de la Federación de Asociaciones Profesionales de Ilustradores (FADIP).

Alexis Deacon

Alexis Deacon

Escriptor i il·lustrador de llibres per a infants, nascut a Londres. Graduat en il·lustració a la University of Brighton l’any 2001. Va publicar el seu primer llibre, Slow Loris, l’any 2002 i va ser seleccionat per al Blue Peter Book Award. L’any 2014, el seu llibre The River va guanyar el Observer/Jonathan Cape/Comica Graphic Short Story Prize. L’any 2008 va un dels deu millors il·lustradors emergents segons Booktrust. Les seves obres Coco i Piu, Bigu, El gegant egoista d’Oscar Wilde, Nyic-nyec garranyec! i Sóc en Felip Pinsà han estat traduïdes al català.

Consulteu: