Informació general

El mes d’octubre de l’Any de la Literatura Infantil i Juvenil està dedicat a les biblioteques escolars, el motor del foment de la lectura i el coneixement a les escoles.

Il·lustració: Noemí Villamuza

Amb la voluntat de contribuir a la millora de les biblioteques dels nostres centres escolars, proposem un cicle formatiu impulsat des de les Biblioteques de Montcada en col·laboració amb el Centre de Recursos Pedagògics i dins del marc del Pla Educatiu d’Entorn de Montcada i Reixac.

Proposta formativa

El cicle s’estructura en 9 sessions relacionades amb la posada en marxa i la dinamització de les biblioteques escolars i amb el foment de la lectura a l’escola.

Continguts

Els continguts que es tractaran a les 9 sessions seran:

  • L’itinerari lector a l’escola.
  • La creació i dinamització d’una biblioteca escolar a Primària.
  • El funcionament de les biblioteques dels centres de Secundària.
  • Les directrius internacionals.
  • El treball en xarxa per enfortir la lectura al municipi.
  • El mercat editorial actual.
  • L’elaboració de projectes.

Tipus de curs

El cicle es planteja com una formació semipresencial de 35h de durada: 16 hores lectives presencials i 19 hores no presencials de preparació d’un projecte.

Aquesta formació està inclosa dins el Pla de Formació de Zona del Vallès Occidental VI i, per tant, està reconeguda pel Departament d’Educació. Per obtenir el certificat d’assistència cal assistir al 80% de les sessions.

Públic

El cicle està adreçada a responsables de biblioteques escolars, docents i mediadors entre llibres, infants i joves. També està oberta a totes aquelles persones interessades en el món del llibre infantil. Proposta de dinamització a la biblioteca escolar.

Preu

El cicle és gratuït però cal fer la inscripció ja que l’aforament és limitat.

Lloc

El cicle es celebrarà a la Biblioteca Elisenda de Montcada situada al C. Tarragona 23, de Montcada i Reixac

Entrada de la biblioteca

Més informació

Consulteu: