Actes i activitats

Durant tot l’any, la ciutat s’omplirà d’actes i activitats per celebrar aquesta efemèride. Cada mes, estarà dedicat a una temàtica concreta:

Podeu consulta el calendari d’activitats per estar al dia.

Activitats destacades

Wanted! Es busca personatge a la fuga
Els protagonistes dels contes han fugit de les biblioteques! Ens ajudeu a trobar-los? Us ho passareu de meravella amb aquest joc de pistes per tota la ciutat.

Xerrades sobre lectura i literatura infantil i juvenil
Xerrades amb especialistes d’aquest àmbit adreçades a famílies, educadors i bibliotecaris sobre temes diversos com ara “Com fer que els nostres fills llegeixin”, “Les claus de la literatura clàssica i popular”, “Com potenciar la lectura a l’escola”, etc.

Club de lectura de literatura infantil i juvenil per adults
Creus que la literatura infantil i juvenil només és per nens? Vols conèixer les obres imprescindibles de la LiJ per compartir-les amb els teus fills i familiars? Tens ganes de dinamitzar la lectura a l’aula però necessites conèixer nous llibres? Aquest és el teu club! Un cop al mes, a la Biblioteca Elisenda de Montcada.

Visites d’escriptors i il·lustradors
Portem els autors a les aules, a les biblioteques, a les places, als teatres… que els infants, els joves i les famílies hi interactuïn, que els coneguin i que intercanviïn opinions, dubtes i curiositats.

Viatges de l’Andana 9 i 3/4
Els Viatges de l’Andana 9 i 3/4 són una activitat de foment de la lectura de la Biblioteca Infantil i Juvenil Can Butjosa i tenen com a finalitat donar a conèixer escriptors, il·lustradors i obres de la literatura infantil i juvenil a través d’una experiència vivencial on els infants i les seves famílies esdevinguin agents actius en la descoberta i l’aprenentatge conjunt.

Les mil i una nits d’estiu
Les nits d’estiu, lectura d’un conte de Les mil i una nit a diferents espais de les ciutats: places, parcs, bars, entitats o locals d’associacions que vulguin participar en el projecte. Lectures refrescants acompanyades d’un sopar, d’un pica-pica, d’una copa de vi…

Altres

Lectures en veu alta, concursos, tallers, hores del conte, rutes literàries, etc.